ico

Wijk Zwolle-Zuid

Zwolle-Zuid is de grootste stadswijk van Zwolle met ca. 32.000 inwoners en is in fasen gebouwd tussen 1979 en 2000. Deze wijk is gebouwd rondom twee buurtschappen. Dit is zien aan oude tot woonhuis verbouwde boerderijen die verscholen liggen tussen de nieuwbouwwoningen. Door deze buurtschappen en spoorlijnen is Zwolle-Zuid vooral een samenstelling van verschillende buurten: Geren, Gerenlanden, Gerenbroek, Ittersum, Ittersumerlanden, Ittersumerbroek, Oldenelerlanden, Oldenelerbroek, Oldeneel, Schelle, Schellerhoek, Schellerbroek en Schellerlanden. SWZ heeft huurwoningen in veel verschillende delen van Zwolle-Zuid.

Het schuurtje van Zuid
Een mooi initiatief in Zwolle-Zuid is het schuurtje van Zuid. Deze wijkwerkplaats is een plek in wijkcentrum de Pol voor alle bewoners uiit Zwolle-Zuid die daar met ondersteuning van vrijwilligers kleine klussen kunnen doen. Te denken valt aan herstel- en reparatiewerkzaamheden, zoals een band plakken, timmerwerk en een kastje renoveren. Klik hier om de flyer met praktische info te bekijken.

Ittersumerlanden

In mei 2006 heeft SWZ haar huurders in Ittersumerlanden gevraagd mee te doen samen de buurt aan te pakken. De bewoners hebben in dit proces de rol gehad om aan te geven wat zij belangrijk vinden, zodat SWZ en de Gemeente Zwolle daar hun plannen op kunnen aanpassen. De bewoners zijn tenslotte de woon- en buurtdeskundigen.

De eengezinswoningen zijn in twee fasen aangepakt. In de eerste fase waren de eerste en tweede verdieping aan de beurt. De cv ketel en badgeiser zijn onder andere vervangen door een energiezuinige ketel. Ook is de badkamer opgeknapt.
De tweede fase was gericht op de benedenverdieping en de buitenkant van de woning. Er is een nieuwe keuken geplaatst, het toilet is aangepakt en er is een opvallende gevelwijziging te zien (een nieuwe zwart en witte 'schil').

Nieuwbouw
Nieuwbouw in Ittersumerlanden heeft in de derde fase plaatsgevonden. Ook heeft de gemeente in deze fase samen met SWZ een nieuw ontwerp gemaakt voor de openbare ruimte van Ittersumerlanden (straten, parkeerplaatsen, speelplekken, enzovoort).

Bewoners hebben gereageerd op de verschillende onderdelen van het plan. Dit heeft geleid tot het plan (juli 2010) dat de meest optimale combinatie is tussen de opmerkingen van bewoners, financiën en stedenbouwkundige randvoorwaarden. De gemeenteraad heeft in januari 2011 dit plan goedgekeurd.

Klik hier om de verschillende bouwlocaties te bekijken waar in de 3e fase van de buurtaanpak Ittersumerlanden gebouwd is.

In 2013 zijn 20 eengezinswoningen en 7 appartementen opgeleverd.

In 2014 zijn nog 7 eengezinswoningen en 29 wooneenheden voor Frion aan de Staatsmanlaan opgeleverd.

 

Nieuwsbrieven
Hieronder kunt u de laatst verschenen nieuwsbrieven downloaden.

Nieuwsbrief maart 2014
Nieuwsbrief december 2013
Nieuwsbrief oktober 2013
Nieuwsbrief juli 2013
Nieuwsbrief april 2013
Nieuwsbrief februari 2013
Nieuwsbrief januari 2013
Nieuwsbrief november 2012
Nieuwbrief september 2012

Wijknieuws

ico

Gepland onderhoud:

Er staan 18 onderhouds taken gepland voor Zwolle-Zuid.

Huismeesters

Karin Vruggink (wijkconsulent) De Kempenaerware eo, Oldeneelallee, Oldermannenlaan / Tyassenbelt eo , Van Dedemmarke eo, Van Hogendorpware eo, Yrtebelt van Wanneer en waar het spreekuur is, verschilt per complex. U kunt bellen voor meer informatie.
Telefoonnummer: 468 01 23 keuze 9
Roelof Schreurs Kamerledenlaan, Meervalkolk Forelkolk eo Wanneer en waar het spreekuur is, verschilt per complex. U kunt bellen voor meer informatie.
Telefoonnummer: 468 01 23 keuze 9

Je kunt de huismeesters ook op de kaart vinden

Gerelateerde informatie