Huurders in beeld

Iedere nieuwsbrief zetten we een of meerdere huurders in het zonnetje. In deze editie zetten we mevrouw Tijhaar en mevrouw Willems in het zonnetje. Directeur-bestuurder Monique Boeijen ging bij beide huursters langs om hen te verrassen met een bloemetje.

Mevrouw Tijhaar
“Wat werd ik verrast toen ik bij mevrouw Tijhaar binnenkwam: ze woont al 50 jaar in een prachtig appartement aan de Hogenkampsweg. Zo aan het eind van de middag luister ik naar haar verhaal en zag ik langzamerhand de lucht verkleuren door de grote ramen. ‘Ik krijg af en toe wel bericht van de Woningzoeker, maar ik vind die andere woningen niks. Het is hier heerlijk, een levendige straat in een fijne buurt. Zolang ik mij nog kan redden met de trap (ze woont op de tweede verdieping) blijf ik hier wonen!’ En ik snap dat wel. Het huis heeft al een paar metamorfoses ondergaan. Waar vroeger de slaapkamer was, is nu een sfeervolle doorzonkamer. De steenstrips aan de muur hebben al jaren geleden plaatsgemaakt voor strak stucwerk. Een paleisje heeft ze ervan gemaakt. We wensen u nog veel fijne jaren in goede gezondheid, mevrouw Tijhaar!”

Mevrouw Willems
“Al 66 jaar (!) woont mevrouw Willems in de Pierik. En nog steeds naar volle tevredenheid. ‘Ik moet er niet aan denken om te verhuizen. Ik woon hier heerlijk, met fijne buren aan weerskanten.’ Mevrouw Willems was 21 jaar toen de liefde haar van Friesland naar Zwolle bracht. En ondanks haar hoge leeftijd (ze is nu 88) is ze nog steeds heel energiek en actief. Ze doet aan Pilatus, aan Linedance, ze wandelt graag, ze zit vaak achter het grote weefgetouw in de huiskamer, ze schildert, ze volgt Nederlandse en Engelse les op de computer en doet het huishouden zonder hulp. Wat woont ze al die jaren fijn aan de Campanulastraat, met vrij uitzicht op het plantsoen. ‘Vroeger waren er nog winkels in de Fresiastraat, toen ontmoetten de bewoners elkaar vanzelf. En toen werden de tuinen ook wel wat beter onderhouden dan nu. Dat is wel jammer, daar zou wel wat meer op mogen worden gelet.’ Op mijn vraag waar ik haar op de foto zal zetten, zegt ze: ‘Heb je mijn schilderijen gezien?’ Ze vertelt over de schildervakanties, toen haar man Jan nog leefde, en hoe ze na zijn dood met zijn schilderspullen zelf aan de slag is gegaan. En met succes, kijk maar naar het mooie rivierenlandschap achter haar op de foto. We wensen mevrouw Willems nog heel veel mooie jaren in goede gezondheid aan de Campanulastraat!”


Heeft u een leuk verhaal?
Heeft u een leuk verhaal over wat u doet om uw woonomgeving leuker te maken of wilt u een van de buren in het zonnetje zetten? Deel het dan met ons! Stuur ons een chatbericht via Facebook of mail naar rhoonhorst@swz.nl. Wie weet komt uw verhaal in de volgende huurdersnieuwsbrief of op onze Facebookpagina!