SamSam Huis, nieuwbouw Albert Cuypstraat


Diezerpoort is één van de oudste wijken in Zwolle en goed bereikbaar door de ideale ligging dichtbij de binnenstad. De wijk heeft een grote diversiteit aan woningen, koop en huur, duur en goedkoop en een mix aan bewoners uit verschillende culturen.
De wijk Diezerpoort bestaat uit een aantal buurten: Dieze-West (met Het Noorden, de Schildersbuurt en Bollebieste), Dieze Centrum (met de Bagijneweide), de Indische buurt (inclusief nieuwbouw Molenoever, voormalig bedrijventerrein Floresstraat), Dieze Oost (met Meppelerstraatweg Zuid, Hogenkampsweg). Hierdoor zullen de bewoners eerder de naam van hun buurt noemen dan dat ze zeggen dat ze in Diezerpoort wonen.

In de buurt Dieze-West bouwt bouwbedrijf Gebr. Meijer uit Raalte in opdracht van SWZ 30 nieuwe appartementen. Deze komen op de plek van de portieketageflats Albert Cuypstraat 62 t/m 108 die binnenkort door sloopbedrijf Boverhoff B.V. gesloopt worden.

Nieuwbouw
Het nieuwe appartementencomplex krijgt 2 verdiepingen met daarop een kap. Op de begane grond komen 10 zelfstandige appartementen voor 45-plussers. Op de verdiepingen komen 20 zelfstandige appartementen in 4 blokken van 5 woningen. Elk appartement heeft een eigen woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. Per blok is er een gezamenlijke woonkamer, keuken en logeerkamer.

Voor ouderen
De 20 woningen op de verdiepingen zijn speciaal voor alleenstaande 55-plussers. Een mooie manier van samen wonen voor ouderen die zich weleens eenzaam voelen. De overige 10 woningen zijn voor 45-plussers. Dit zijn zelfstandige appartementen zonder gezamenlijke woonruimte.

Duurzaamheid
In het nieuwbouwplan is er veel ruimte voor duurzaamheid en circulariteit. Zo worden bestaande materialen hergebruikt. Er komen duurzame installaties in het gebouw. Op het dak komen zonnepanelen. De nieuwe keukens worden zoveel mogelijk “circulair”. Dat wil zeggen dat ze eenvoudig weer uit elkaar gehaald en hergebruikt kunnen worden.

We zorgen ook voor de natuur. We plaatsen vleermuiskasten en herplanten het bestaande groen. Het regenwater wordt opgevangen om zware regenbuien te kunnen verwerken.

Verhuur en oplevering
Begin 2023 starten wij met de verhuur van deze appartementen. De nieuwe bewoners krijgen in de zomer van 2023 de sleutel.

Locatie