Renovatie 40 eengezinswoningen Botlek e.o.

In opdracht van SWZ renoveert Van Wijnen 40 eengezinswoningen aan de Botlek en omgeving in de wijk Aa-landen. 

Over de werkzaamheden

We knappen de woningen aan de binnen- en buitenkant op. Een aantal werkzaamheden is noodzakelijk. Bijvoorbeeld het vervangen van dakpannen en dakramen. Ook de daken van de bergingen krijgen nieuwe dakbedekking. Verder worden de woningen geschilderd, worden voor- en achterdeuren vervangen en wordt de brandveiligheid verbeterd.

Bij sommige bewoners is de keuken, badkamer of toilet toe aan vervanging. Zij krijgen een aanbod voor een nieuwe keuken, badkamer of toilet. 

Duurzaamheid

Tijdens de renovatie worden woningen ook verduurzaamd. We isoleren de voorgevel, het paneel bij de achterdeur en vloeren. Ook vervangen we oud glas. De ventilatie in de woning wordt verbeterd en we plaatsen een elektrische kookaansluiting.  Woningen die nog geen zonnepanelen hebben, krijgen hiervoor een aanbod. 

Planning

Er is een proefwoning gemaakt, zodat bewoners een indruk kregen hoe hun woning er na renovatie uit kwam te zien. Bewoners werden uitgenodigd voor een inloopavond in de proefwoning. Vervolgens kregen zij een renovatievoorstel en een persoonlijk gesprek. Meer dan 70% van de bewoners stemden in met het renovatievoorstel. Na de zomer starten de werkzaamheden. Als alles meezit, zijn deze aan het einde van het jaar afgerond. 

Locatie