Nieuwbouw Breezicht Noord - Beemd

Stadshagen is een jonge, moderne wijk met het zicht op de stad en de voeten in de polder. Met de fiets ben je binnen twintig minuten in de binnenstad van Zwolle. En het natuurgebied van Mastenbroek heb je als het ware om de hoek. De wijk heeft een zeer divers woningaanbod. Van koop tot huur, vrijstaand, in een rij, een appartement of een eigen woning op een vrije kavel. De komende jaren worden in Stadshagen nog veel nieuwe woningen gebouwd in de buurten Breecamp, Werkeren, Frankhuis en Breezicht.

Breezicht-Noord
Breezicht-Noord ligt aan de noordkant van Stadshagen, naast de Milligerplas. De buurt kenmerkt zich door meer openbaar groen dan in andere delen van Stadshagen. De buurtschappen grenzen aan groen en water, maar er loopt ook veel groen en water door de buurten. Breezicht-Noord is voorbereid op klimaatveranderingen in de toekomst. Er wordt gestreefd naar een zo laag mogelijke energierekening.

In Breezicht-Noord worden de komende jaren in totaal 530 woningen gebouwd in allerlei typen en prijsklassen, zowel koop als huur. Breezicht-Noord bestaat uit 4 buurtschappen; Wierde, Beemd, Reede en Kragge.

32 eengezinswoningen SWZ
In buurtschap Beemd, gaat Nikkels bouwbedrijf 32 eengezinswoningen voor SWZ bouwen. 22 sociale huurwoningen, waarvan 2 Wmo-woningen met een slaapkamer en badkamer op de begane grond, en 10 woningen voor de middenhuur.

De duurzame woningen zijn verdeeld over 6 blokken. De woningen krijgen 2 of 3 slaapkamers, zonnepanelen op het dak, en zijn gasloos. De woningen worden verwarmd door een lucht-water warmtepomp in combinatie met balansventilatie. Ook worden er worden diverse nestkasten opgenomen in de kopgevels van de woningen. Al het hemelwater wordt geïnfiltreerd op eigen terrein.

Start bouw, oplevering en verhuur
De woningen zijn inmiddels opgeleverd en verhuurd.

Locatie