Nieuwbouw De Tippe

De Tippe wordt de laatste te bouwen woonbuurt in Stadshagen. De nieuwe woningen en voorzieningen in De Tippe worden gebouwd aan de westzijde van Stadshagen, dicht bij de IJssel en naast de wijk Westenholte. Het wordt een unieke buurt waar het fijn wonen en werken is, waar plek is voor iedereen en waarin iedereen meedoet. Kwaliteit en duurzaamheid staan net als in de andere buurten in Stadshagen voorop. De buurt onderscheidt zich ook van andere buurten in Stadshagen. De Tippe moet een duurzame leefomgeving worden waarbij thema’s als duurzaamheid, klimaat, circulariteit en mobiliteit belangrijker zijn dan ooit.     

SWZ bouwt in De Tippe: ‘duurzame woningen in vakantiesfeer’
Woningstichting SWZ bouwt 32 duurzame, sociale huurwoningen in De Tippe, Stadshagen. De Tippe ligt vlakbij station Stadshagen en de winkels in Westenholte. De buurt bestaat straks uit ongeveer 1.250 nieuwe woningen in drie buurtschappen: Zuidpunt, De Stedelijke Radialen en Poldergrid. De woningen van SWZ komen in buurtschap Poldergrid te staan. Samen met deltaWonen en VanWonen werkt SWZ hard aan het realiseren van deze unieke buurt, die omringd is door groen en water.

We bouwen natuur inclusief. Dat betekent bijvoorbeeld dat we hemelwater afvoeren via wadi’s. 

De uitstraling en opzet van de wijk maakt de woningen extra bijzonder. De achtertuin van elke woning loopt over in een semiopenbaar gedeelte. Het geeft het gevoel van een vakantiewoning. Samen met de groene omgeving zorgt het voor een vrije sfeer. In het bestemmingsplan staat aangegeven dat er een school komt.

Oplevering en verhuur
De oplevering was begin 2023. De woningen (met 2 slaapkamers, geen mogelijkheid voor 3) zijn inmiddels verhuurd.

Locatie