Nieuwbouw De Tippe

De Tippe wordt de laatste te bouwen woonbuurt in Stadshagen. De nieuwe woningen en voorzieningen in De Tippe worden gebouwd aan de westzijde van Stadshagen, dicht bij de IJssel en naast de wijk Westenholte. Het wordt een unieke buurt waar het fijn wonen en werken is, waar plek is voor iedereen en waarin iedereen meedoet. Kwaliteit en duurzaamheid staan net als in de andere buurten in Stadshagen voorop. De buurt onderscheidt zich ook van andere buurten in Stadshagen. De Tippe moet een duurzame leefomgeving worden waarbij thema’s als duurzaamheid, klimaat, circulariteit en mobiliteit belangrijker zijn dan ooit.     

SWZ bouwt in De Tippe: ‘duurzame woningen in vakantiesfeer’
Woningstichting SWZ bouwt 32 sociale huurwoningen in De Tippe in Stadshagen.
De Tippe ligt vlakbij station Stadshagen en de winkels in Westenholte. De buurt bestaat straks uit ongeveer 1.250 nieuwe woningen in drie buurtschappen: Zuidpunt, De Stedelijke Radialen en Poldergrid. De woningen van SWZ komen in buurtschap Poldergrid te staan. Samen met deltaWonen en VanWonen werkt SWZ hard aan het realiseren van deze unieke buurt, die omringd is door groen en water.

Het project zit momenteel in de voorbereidende fase. SWZ gaat 32 duurzame, energie neutrale woningen bouwen. We gaan natuur inclusief bouwen. Hemelwater wordt afgevoerd via wadi’s, er komen groene daken en voor de vogels worden nestkasten geplaatst.

De uitstraling en opzet van de wijk maakt de woningen extra bijzonder. De achtertuin van elke woning loopt over in een semiopenbaar gedeelte. Het geeft het gevoel van een vakantiewoning. Samen met de groene omgeving zorgt het voor een vrije sfeer.

Start bouw, oplevering en verhuur
Naar verwachting zal er in het voorjaar 2022 gestart worden met de bouw. De oplevering staat gepland voor begin 2023. De woningen worden in het najaar 2022 verhuurd via De Woningzoeker.

Locatie