Renovatie 26 appartementen Fresiastraat

De wijk Assendorp staat vooral bekend om de knusse straatjes met de vooroorlogse woningen en markante gebouwen zoals het Dominicanenklooster, de St. Jozefkerk en de Oude Ambachtsschool. Maar Assendorp heeft ook nieuwbouw, zoals op de plek van het voormalige ziekenhuis Weezenlanden. Assendorp is een wijk waar iedereen zich thuis kan voelen: studenten, ouderen, gezinnen, ondernemers en kunstenaars. Assendorp is samengesteld uit de buurten Nieuw-Assendorp, Oud-Assendorp, Pierik, Stationsbuurt, Hanzeland, Weezenlanden en het bedrijventerrein Marslanden met het groene en gezellige Doepark Nooterhof.

In opdracht van SWZ gaat aannemer Koopmans Bouw 26 portiek-etage woningen aan de Fresiastraat renoveren en verduurzamen.

Onderhoudswerkzaamheden

Het appartementencomplex wordt aan de buitenkant geschilderd. De voegen worden hersteld. En er worden brandwerende en geluidswerende maatregelen getroffen.

Verduurzaming
Naast bovengenoemde onderhoudswerkzaamheden wordt het complex verduurzaamd. Zo wordt al het glas vervangen door HR++ glas. De spouwmuren, begane grondvloeren en het dak worden geïsoleerd.

Alle woningen krijgen een warmtepomp. Hierdoor gaan de woningen van het gas af. Per woning worden er 8 zonnepanelen geplaatst.

Verbouwing bedrijfsruimten tot woningen
De 4 bedrijfsruimtes op de begane grond worden verbouwd tot 7 nieuwe appartementen.

Start en oplevering
De werkzaamheden starten na de zomervakantie 2022. De verwachting is dat de werkzaamheden in het voorjaar van 2023 gereed zijn.

Locatie