Renovatie appartementen Gombertstraat 1 t/m 35

Holtenbroek is niet alleen een groene wijk met speelveldjes, je vindt er ook veel mensen van verschillende komaf, leeftijden en gezinssamenstellingen. Dat maakt de wijk divers. Holtenbroek heeft een grote verandering ondergaan. Moderne gezinswoningen hebben de oude flats grotendeels vervangen en Deltion College is een blikvanger van de wijk geworden. Het wijkcentrum is een belangrijk ontmoetingspunt voor bewoners, waar verschillende organisaties onderdak hebben gevonden of spreekuur houden zoals Travers Welzijn, Sociaal wijkteam en Sociale Raadslieden.

Nijhuis Bouw, Lenferink en Breman renoveren Gombertstraat 1 tot en met 35. De appartementen zijn onderdeel van een VvE (Vereniging van Eigenaren). Dit betekent dat er zowel koop- als huurwoningen in het gebouw zijn. De VvE heeft besloten om het gebouw te laten renoveren. In totaal bestaat het gebouw uit 18 appartementen. 12 daarvan zijn huurwoningen van SWZ. 

Werkzaamheden
Er wordt noodzakelijk onderhoud uitgevoerd aan de appartementen. Het onderhoud bestaat onder andere uit schilderwerk, het plaatsen van HR++ glas, het herstellen van kozijnen en dakgoten en het brandveiliger maken van de woningen. Dit gebeurt bijvoorbeeld door rookmelders te plaatsen. Ook de deur tussen de centrale hal en de bergingen wordt vervangen. De voordeuren krijgen nieuw glas, tochtstrippen, nieuwe sloten en een valdorpel.

Naast het noodzakelijk onderhoud worden de woningen ook energiezuiniger gemaakt. De woningen worden geïsoleerd en elke woning krijgt zonnepanelen. Ook wordt er een mechanische ventilatie geplaatst. Bewoners met een keuken ouder dan 20 jaar kunnen deze ook laten renoveren.

Planning
De werkzaamheden aan de kozijnen starten in september. De rest van de werkzaamheden gaan naar verwachting in het vierde kwartaal van 2022 van start. De planning is dat de renovatie in het eerste kwartaal van 2023 klaar is. 

Locatie