Renovatie appartementen Hogenkampsweg

Diezerpoort is één van de oudste wijken in Zwolle en goed bereikbaar door de ideale ligging dichtbij de binnenstad. De wijk heeft een grote diversiteit aan woningen, koop en huur, duur en goedkoop en een mix aan bewoners uit verschillende culturen. De wijk Diezerpoort bestaat uit een aantal buurten: Dieze-West (met Het Noorden, de Schildersbuurt en Bollebieste), Dieze Centrum (met de Bagijneweide), de Indische buurt (inclusief nieuwbouw Molenoever, voormalig bedrijventerrein Floresstraat), Dieze Oost (met Meppelerstraatweg Zuid, Hogenkampsweg). Hierdoor zullen de bewoners eerder de naam van hun buurt noemen dan dat ze zeggen dat ze in Diezerpoort wonen.

In de buurt Dieze-Oost renoveert Heijmans in opdracht van Vereniging van Eigenaren (VvE) Hogenkampsweg lage nummer en VvE Hogenkampsweg hoge nummers 72 appartementen. SWZ is eigenaar van 38 appartementen en de overige zijn in particulier bezit.  Alle 72 bewoners doen mee aan de renovatie. SWZ leidt het project. 

Renovatievoorstel
In een gezamenlijke Algemene Ledenvergadering van de VvE's werd in februari besloten het project uit te voeren. Inmiddels is het besluit definitief. SWZ heeft met een renovatievoorstel het plan voorgelegd aan haar huurders. Meer dan 70% van de huurders ging akkoord met het voorstel. Hiermee gaat de renovatie door.

Verduurzaming
De vloeren van de bergingen, buitenmuren en bovenste verdiepingsvloer worden geïsoleerd. Het oude glas wordt vervangen voor nieuw hoog rendement glas. Ook de brandveiligheid wordt verbeterd. Er komt een nieuw ventilatiesysteem en elk appartement krijgt 5 zonnepanelen. 

Huurders krijgen de mogelijkheid om elektrisch te koken en de geiser wordt vervangen door een boiler. Hiermee wordt het appartement gasloos. Verder worden de radiatorkranen en radiatoren vervangen. De huurder kan ook kiezen om de keuken te vervangen. Particuliere eigenaren die dit willen, kunnen meedoen met het vervangen van de keuken.

Planning
Het project is op 1 juli 2023 gestart. Naar verwachting zijn de werkzaamheden begin 2024 klaar.

Locatie