Onderhoudsprojecten

Als uw woning aan de beurt is voor groot onderhoud, krijgt u daarover op tijd bericht. Sommige woningen horen bij een appartementencomplex, waar ook koopappartementen zijn. In dat geval is er een Vereniging van Eigenaars (VvE), waar SWZ namens de huurders lid van is. Met de VvE worden afspraken gemaakt over het onderhoud van de buitenkant van het complex. Huurders van een complex met een VvE kunnen voor al het onderhoud en reparatieverzoeken gewoon contact op nemen met SWZ.

Veel gevraagd over Onderhoudsprojecten

Ik wil de renovatie of het onderhoud niet. Wat nu?

Bij groot onderhoud zijn er soms verplichte werkzaamheden. Die moet u toestaan. Bij planmatig onderhoud in de woning kunt u zelf beslissen of u mee doet. Bijvoorbeeld het vernieuwen van een keuken, douche of toilet.

Wanneer wordt mijn verwamingsketel vervangen?

Wij vervangen een verwarmingsketel na ongeveer 20 jaar. Alleen als de technische staat erg slecht is, vervangen wij eerder.

Kunnen jullie het schilderwerk in mijn woning voor mij doen?

Nee, dat moet u zelf regelen.

Zijn de balkons van SWZ veilig?

Ja. U kunt er gewoon gebruik van maken. De minister heeft in januari 2016 een onderzoek van balkons verplicht. Alle uitstekende balkons zijn onderzocht door een gespecialiseerd bedrijf. Onze balkons zijn veilig verklaard.

Ik ben niet tevreden over het schilderwerk. Hoe geef ik dat aan jullie door?

U kunt contact opnemen met de projectleider of projectopzichter. De contactgegevens vindt u in de brief die u heeft gekregen. Klik hier om dit per mail door te geven.

Waarom slopen jullie woningen en bouwen er nieuwe voor terug?

Soms zijn woningen niet meer in goede staat te brengen. Deze woningen worden gesloopt om er daarna goede woningen neer te kunnen zetten.

Er is iemand bij mij aan de deur (geweest). Hoe weet ik dat dit iemand van SWZ is?

Vraag om het legitimatiebewijs. Er kunnen ook mensen namens SWZ komen. Hier heeft u dan al bericht van gehad. Ook deze mensen moeten zich kunnen legitimeren. Twijfelt u nog steeds, bel dan met ons via (038) 468 01 23.

Ik heb een klacht over het onderhoud aan mijn woning. Bij wie moet ik zijn?

Klik hier om dit aan ons door te geven.

Binnenkort vindt er onderhoud aan mijn woning plaats. Maar ik ga op vakantie. Wat kan ik doen?

Wilt u dit aan ons doorgeven? Dan kan de aannemer daar rekening mee houden. Klik hier om dit per mail te doen.

Mijn woning is geschilderd. Kan ik de ramen direct wassen?

De ramen mogen de eerste drie weken niet gewassen worden. De verf en vooral de kit moet eerst goed drogen.