ico

Wijk Muziekwijk

De Muziekwijk is een eigentijdse en gezellige wijk in Zwolle. Om het huis vind je gras- en klavervelden, speelruimten en slingerende paadjes. En aan de rand van de wijk is het Zwarte Water en een prachtig groen buitengebied. Als je daar op uitkijkt, kan je bijna niet geloven dat het slechts vijf minuten fietsen naar het stadscentrum is en je zo de A28 op rijdt. De architectuur in de wijk is echt bijzonder.

Het einde aan de ontwikkeling van de Muziekwijk nadert. Vanaf 2010 werd er gebouwd in dit deel van de Muziekwijk. De laatste grote lindeboom (van 28.000 kilo) is teruggeplaatst in de wijk. In de afgelopen jaren zijn in totaal 18 grote bomen teruggeplaatst die in verband met de bouw tijdelijk moesten worden verplant. In het voorjaar van 2015 werkt SWZ alleen nog aan de inrichting van het openbare groen. De laatste van de ruim 330 nieuwbouwwoningen zijn in december opgeleverd. Daarvan zijn 50% huurwoningen onder de huurtoeslaggrens of goedkope koopwoningen en 50% koopwoningen. Het gaat om verschillende woningtypes: appartementen en eengezinswoningen. Mens- en Milieuvriendelijk Wonen heeft een plek aan de Klooienberglaan.

Woningstichting SWZ is trots op het resultaat van de wijkvernieuwing. Projectmanager Erik van der Linden is vanaf de start bij het project betrokken: "Onze ambitie was om een wijk te creëren waar de bewoners graag thuiskomen. We zijn blij dat we - ondanks de situatie op de woningmarkt - deze wijk hebben kunnen afbouwen en zijn trots op het resultaat. We verwachten dat de bewoners zich hier prima thuis (gaan) voelen."

ico

Gepland onderhoud:

Er is geen onderhoud gepland in Muziekwijk voor 2018

Gerelateerde informatie