Renovatie Louis Armstrong en Elvis Presley, Palestrinalaan

Holtenbroek is niet alleen een groene wijk met speelveldjes, je vindt er ook veel mensen van verschillende komaf, leeftijden en gezinssamenstellingen. Dat maakt de wijk divers. Holtenbroek heeft een grote verandering meegemaakt. Moderne gezinswoningen hebben de oude flats voor het grootste deel vervangen en Deltion College is een blikvanger van de wijk geworden. Het wijkcentrum is een belangrijke plek voor bewoners om elkaar te ontmoeten. Verschillende organisaties hebben daar onderdak gevonden en/of houden er spreekuur zoals Travers Welzijn, Sociaal wijkteam en Sociale Raadslieden.

Mateboer Bouw BV is namens SWZ de flats Louis Armstrong (Palestrinalaan 917-1195) en Elvis Presley (Palestrinalaan 561-839) en aan het renoveren. Doel van het project is niet alleen het verbeteren van de woningen maar ook de directe woonomgeving. Dit doen we door aanpassingen aan het gebouw maar ook door het mogelijk maken van de inzet van bewoners en welzijnswerk.

Het plan bestaat uit:

  • Verplaatsen van de bergingen van de eerste verdieping naar de begane grond. De garages verdwijnen hierdoor.
  • De entrees worden vergroot en er komt een buurtkamer op de begane grond van beide flats. De buurtkamer is een ontmoetingsplek voor iedereen in de flat. Er worden activiteiten georganiseerd voor en door bewoners.
  • Op de eerste verdieping komen woningen in plaats van bergingen.
  • De bestaande woningen krijgen nieuwe gevels.
  • De installaties voor ventilatie, verwarming en warmwater worden vernieuwd.
  • De badkamer en keuken worden vernieuwd als ze eraan toe zijn.
  • Het toilet wordt vernieuwd.

Meer informatie hierover kunt u lezen in de Bouwmaatjes. Deze vindt u rechts op deze pagina. Hier vindt u ook de veel gestelde vragen en antwoorden.

Fase 1 voor de Louis Armstrongflat is eind 2021 afgerond. In januari 2022 is fase 2 gestart bij de Louis Armstrongflat. We zijn ook gestart met fase 1 bij de Elvis Presleyflat. De nieuwe woningen op de eerste verdieping zijn klaar. Als u belangstelling heeft, kunt op deze woningen reageren via De Woningzoeker. Let op! Een nieuwe woning brengt wel extra kosten met zich mee. Denk aan verf, behang en vloerbedekking. 

Kijk voor meer informatie over de buurt op www.zwolle.nl/holtenbroek

Locatie