Project Social Work

Voor de buurtaanpak in Holtenbroek Zwolle zijn wij op zoek naar 4 studenten die zich ieder 10 uur per week inzetten voor de buurt en het complex waar ze wonen.

Wat ga je doen?
Je gaat je minimaal 10 uur per week inzetten voor de buurt waar je zelf ook in woont. Voor jouw inzet krijgen jij en je medestudent een woning in de Louis Armstrong flat of Elvis Presley flat aan de Palestrinalaan van woningcorporatie SWZ als vergoeding. Je betaalt geen huur, maar wel servicekosten, gas, internet, water en elektra. Beide flats worden binnenkort gerenoveerd. Lees op deze pagina meer over de renovatie.

Jouw inzet
Je inzet besteed je aan het organiseren en uitvoeren van activiteiten. Samen met bewoners, het uitvoeringsteam Sociale Stabiliteit Holtenbroek en met jou en je medestudenten worden deze activiteiten bepaald. Ook heb je tijd voor overleggen en voorbereidingen. Denk hierbij aan het werven en ondersteunen van actief bewonerskader of het afstemmen met het team van professionals. Ook word je gekoppeld aan een contactgezin. Het doel van dit contact is om het gezin verder te helpen en elkaars leefwereld te leren kennen. Je kunt bijvoorbeeld samen eten, samen naar de bibliotheek gaan, samen boodschappen doen of ouders ondersteunen bij het lezen van een lastige brief. Tot slot zijn er incidentele activiteiten in de buurt waar je aan meedoet zoals thema-avonden, informatiebijeenkomsten of grote wijkevenementen.

Wat vragen wij?

 • Onze voorkeur gaat uit naar studenten van de opleiding Social Work met het uitstroomprofiel ‘Welzijn & Samenleving’ of het uitstroomprofiel ‘Jeugd’ (of voornemens te zijn dit te gaan volgen).
 • Je krijgt veel verantwoordelijkheid. Daarom is het belangrijk dat je kunt schakelen tussen uiteenlopende rollen. Het ene moment ben je creatief, terwijl er een andere keer een beroep wordt gedaan op je autoriteit of oplossingsgerichte vermogen. Je moet om kunnen gaan met een volle agenda en wisselende werkzaamheden op een dag. Flexibiliteit is een must.
 • Je bent ondernemend, ziet kansen en weet deze te benutten.
 • Je bent bereid om te leren en vindt het leuk om kennis over te dragen. Je werkt graag in teamverband en aan gemeenschappelijke doelen.
 • Je kunt je ideeën helder overbrengen, bent contactvaardig en kunt omgaan met kritiek.

Wat bieden wij:

 • Een appartement gedurende je studietijd in de Louis Armstrong flat of Elvis Presley flat aan de Palestrinalaan in Zwolle.
 • Inhoudelijke begeleiding van Travers Welzijn.
 • School- en stageopdrachten welke passen mogen binnen dit project uitgevoerd worden.
 • Er is een Buurtkamer beschikbaar waar je activiteiten kunt houden. Er is een klein activiteitenbudget beschikbaar.
 • De kans om je netwerk binnen Zwolle uit te breiden en natuurlijk een mooie ervaring op je CV.

Lijkt het je wat? Solliciteer dan!

We vragen je een filmpje (maximaal 2 minuten) in te sturen waarin je:

 1. Jezelf voorstelt
 2. Welke studie je doet en welke werkervaring je al hebt
 3. Waarom jij denkt dat je geschikt bent
 4. Wat een interessant of leuk feit is over jou

Met het filmpje (via wetransfer.com) stuur je ook een CV mee. Geef de titel van het bestand je eigen ‘Voornaam’ en ‘Achternaam’. Doe dit vóór 17 mei 2020. Je kunt hem sturen naar Pieter de Vries (senior wijkconsulent SWZ) via pdvries@swz.nl.

Na het insturen van je video en CV worden deze beoordeeld en volgt na selectie een sollicitatiegesprek. Als het je wat lijkt om dit avontuur aan te gaan met een studiegenoot en/of vriend of vriendin; solliciteer dan samen!

Wil je eerst meer informatie; stuur dan een mail naar Pieter de Vries, of neem telefonisch contact op via (038) 468 01 58.  

Downloads