Vertaal deze pagina

De Kamperpoort is een stoere wijk met karakter. Het heeft de naam van een oude volkswijk. De Kamperpoort ondergaat een totale metamorfose. Oude bedrijfscomplexen hebben plaats gemaakt voor nieuwe woonstraten met eengezinswoningen en appartementen, waardoor de wijk veel gevarieerder en levendiger is geworden.

SWZ herontwikkelde samen met projectontwikkelaar DLH het voormalige fabriekterrein Feniks tot een ambitieuze woningbouwlocatie. Het parkeren wordt zo veel mogelijk duurzaam opgelost in gebouwde voorzieningen en een groot hof achter de woningen. Het grote voordeel hiervan is dat het grote openbare plein dat centraal in het plan ligt autovrij is en dat kinderen zich dus veilig in de openbare ruimte kunnen bewegen.

Dichtbij het centrum van Zwolle, aan de Lijnbaan in de Kamperpoort ontwikkelt het consortium ‘De Nieuwe Kamperpoort BV’ voor SWZ 57 sociale huur appartementen met parkeergarage met 37 parkeerplekken. De energiezuinige appartementen zijn variërend met 1 of 2 slaapkamers. Elk appartement krijgt 4 zonnepanelen. De netto huurprijzen (exclusief servicekosten) liggen tussen € 575,- en € 685,-. De servicekosten bedragen € 125,85. Hierin zit een voorschotbedrag van € 95,- voor levering warmte en warm tapwater.

De huurwoningen zijn aangeboden via De Woningzoeker. Inmiddels zijn alle woningen verhuurd.

De oplevering staat gepland eind oktober 2019.

 

Kijk voor meer informatie over de buurt op www.zwolle.nl/kamperpoort

Locatie

Heeft u verder nog vragen?

038-468 0123

Antwoord binnen 5 werkdagen