Nieuwbouw Breezicht Noord Reede

Stadshagen is een jonge, moderne wijk met het zicht op de stad en de voeten in de polder. Met de fiets ben je binnen twintig minuten in de binnenstad van Zwolle. De komende jaren worden in Stadshagen nog veel nieuwe woningen gebouwd in de buurten Breecamp, Werkeren, Frankhuis en Breezicht.

Breezicht Noord
Breezicht Noord is de jongste aanwinst in Stadshagen, aan de noordkant van Zwolle, naast de Milligerplas. Hier komen in totaal 530 woningen in allerlei typen en prijsklassen, zowel koop als huur. Breezicht-Noord is voorbereid op klimaatveranderingen in de toekomst. Er wordt gestreefd naar een zo laag mogelijke energierekening.

Breezicht Noord kenmerkt zich door meer openbaar groen dan in andere delen van Stadshagen. Het beeld van Breezicht is daarmee anders dan omliggende buurten. De buurtschappen grenzen aan groen en water, maar er loopt ook veel groen en water door de buurten.

Breezicht Noord bestaat uit 4 buurtschappen; Wierde, Beemd, Reede en Kragge. Nét even anders dan de andere Stadshagen-buurten, aan de groene rand van Stadshagen. Levendigheid en natuur ontmoeten elkaar in Breezicht Noord. Net als de bewoners, met een open blik op het leven en een eigen kijk op wonen. Samen genieten van groen, water en vrijheid.

Nieuwbouw SWZ
In Breezicht Noord, buurtschap Reede, laat Woningstichting SWZ 10 eengezinswoningen en 4 woonwagens bouwen. Van deze 10 eengezinswoningen verhuren we een blok met 6 woningen voor de sociale huur en een blok met 4 woningen voor de midden huur. De woonwagens verhuren we in de sociale huur categorie. Meer informatie over de woonwagens volgt.

Iedere woning krijgt 3 slaapkamers. De woningen worden duurzaam gebouwd. Ze zijn goed geïsoleerd, krijgen zonnepanelen op het dak, en zijn gasloos. Er komt een warmtepomp met koelfunctie en vloerverwarming.

Parkeerplaatsen zijn in het openbaar gebied, zowel langsparkeren aan de straat als parkeren in een parkeerhof achter de woningen.

Start bouw, oplevering en verhuur
De bouw is gestart. De oplevering staat gepland voor eind voorjaar 2024 . Alle woningen zijn inmiddels verhuurd via De Woningzoeker.

De afbeeldingen geven een impressie. Het definitieve ontwerp wordt nog vastgesteld.

Locatie