Waarom moet ik zoveel bijbetalen voor de stookkosten?
Algemeen
Dat kan meerdere redenen hebben. Het verschilt per situatie. Neem contact met ons op, dan kijken we wat de reden kan zijn. Klik hier om dit per mail te doen.
Woont u in een gebouw met een gezamenlijke verwarmingsinstallatie? Dan betaalt u maandelijks een voorschot voor de stookkosten. Eenmaal per jaar ontvangt u hiervan een eindafrekening.
Klik hier als u een vraag heeft over uw afrekening of om een wijziging van uw voorschot aan te vragen.
Dat kan meerdere redenen hebben. Het verschilt per situatie. Neem contact met ons op, dan kijken we wat de reden kan zijn. Klik hier om dit per mail te doen.
U ontvangt de afrekening binnen 5 maanden na afloop van het stookseizoen.
Een stookperiode wordt berekend met graaddagen. Graaddagen zijn geen dagen, maar rekeneenheden. Het aantal graaddagen per dag is het verschil tussen de temperatuur in huis en de gemiddelde buitentemperatuur op die dag.
Rekenvoorbeeld graaddagen
Gemiddelde buitentemperatuur op een dag: 10 °C
Temperatuur in huis: 18 °C
Aantal graaddagen (18-10) = 8 graaddagen
Naast uw eigen verbruik betaalt u ook vaste kosten. Onderdeel van de vaste kosten zijn:
Dat kan. Neem contact met ons op. Wij overleggen dan met u wat mogelijk en verstandig is. Klik hier om dit per mail te doen.
Krijgt u een afrekening van uw energieleverancier? Neem dan contact met hen op.
Er zijn vaste kosten voor het gebruik van de verwarmingsketel., Denk aan afschrijving, onderhoud en het verbruik van de ketel zelf. Deze kosten betaalt u altijd, naast uw eigen warmteverbruik.
Dat kan door een gewijzigde gezinssituatie, of iemand die een periode ziek of werkeloos is en daardoor overdag thuis zit. De verwarming staat dan langer aan. Ook kan het zijn dat er een langere of koudere winter is geweest.
Iedere maand betaalt u een voorschot. Wij proberen dit voorschot zo goed mogelijk af te stemmen op uw verbruik. Zo proberen wij de kans op bijbetalen zo klein mogelijk te maken.
Moest u veel bijbetalen? Neem dan contact met ons op om uw voorschot omhoog te zetten.
Heeft u geldzorgen? Aarzel dan niet om hulp te vragen. De gemeente en andere organisaties in de stad staan voor u klaar. In dit boekje vindt u een overzicht van alle vergoedingen en extra’s voor Zwollenaren.
Deze worden op afstand uitgelezen. Kan dit niet? Dan krijgt u een brief van ons met daarin datum en tijdstip wanneer ze bij u langskomen.
Kijk voor bespaartips op www.milieucentraal.nl.
Deze vindt u onder ‘Leveringen en diensten’ in uw huurovereenkomst.