Renovatie Tilligterbeek e.o

Van oorsprong is Aa-landen een ruim opgezette groene wijk. Veel buurten zijn omringd door ruime groenstroken, bomen en planten. Dwars door de wijk loopt een groene zone - ook wel bekend als de ‘Groene vinger’ - met de Westerveldse Aa, de Wijde Aa en met schitterende uitloopgebieden. De wijk wordt daarom niet voor niets de groenste wijk van Zwolle genoemd.

In opdracht van SWZ renoveren en verduurzamen Talen Vastgoedonderhoud en Hegeman 103 eengezinswoningen aan de Tilligterbeek, Roelingsbeek, Rutbeek en Twellosebeek. 

Over de werkzaamheden
De woningen worden zowel aan de buiten- als de binnenkant opgeknapt. De buitenkant wordt opnieuw geschilderd en kozijnen, ramen en deuren worden waar nodig vervangen. De gevelbekleding wordt vervangen en extra geïsoleerd. Ook de dakkapellen krijgen nieuwe dakbedekking. Het bestaande ventilatiesysteem wordt vervangen door een WTW (Warmte Terug Win). De slaapkamers en woonkamer krijgen CO2 gestuurde ventilatoren, waarmee schone buitenlucht wordt ingeblazen in de woning.

Verduurzamen
De begane grond vloeren worden geïsoleerd en ook de spouwmuurisolatie wordt verbeterd. Ook wordt het glas vervangen door HR++ glas. Naden en kieren worden afgedicht, om tochten te voorkomen. De gasaansluiting in de keuken wordt verwijderd. Bewoners krijgen daar een inductiekookplaat voor terug. Ook krijgt elke woning een aantal zonnepanelen. 

Woningen met een badkamer of toilet ouder dan 24 jaar krijgen de keuze voor een nieuwe badkamer en toilet. Bij woningen met een keuken ouder dan 20 jaar, kan gekozen worden voor een nieuwe keuken. 

Planning
Bewoners hebben een renovatievoorstel gekregen. Op 5 en 7 september 2023 zijn er informatiebijeenkomsten geweest. Ook hebben bewoners de modelwoning bezocht. Op dit moment vinden de keukentafelgesprekken plaatst. De werkzaamheden starten in april 2024 en zijn naar verwachting eind 2024 afgerond.

Locatie