Projectmanager Vastgoed Ontwikkeling (36 uur)

Word je enthousiast van vastgoed gerelateerde (duurzaamheids)ontwikkelingen, heb je oog voor innovatie en wil je onderdeel worden van een hecht, energiek en dynamisch team? Dan is de positie van Projectmanager Vastgoed binnen SWZ in Zwolle jouw nieuwe baan!

Wat ga je doen?

Als Projectmanager Vastgoed Ontwikkeling binnen SWZ in Zwolle ben je de aanjager in het initiëren, ontwikkelen en realiseren van (vervangende) nieuwbouwprojecten, transformaties en verduurzamingsplannen. Je belangrijkste taak is het vertalen van het vastgoedbeleid naar concrete vastgoedprojecten.

Binnen de functie ligt het zwaartepunt in de initiatief- en haalbaarheidsfase van vastgoedontwikkeling. Daar waar gewenst pak je een leidende rol, of ondersteun je bij acquisities, beoordeelt de kansrijkheid van potentiële projecten, voert haalbaarheidsonderzoeken uit, schakelt met architecten, aannemers en werkvelddeskundigen en maakt vastgoedberekeningen. Ook betrek je je collega’s bij het vergaren van informatie die van toepassing is op het project in de betreffende wijken. Vervolgens ben je in staat kwalitatief goede besluitnotities te schrijven en je voorstellen op overtuigende wijze te presenteren in het MT en aan de directie.

Na goedkeuring draag je het project over aan de projectleider die verantwoordelijk wordt voor de uitvoering van het project. Tijdens de realisatiefase bezoek je af en toe de projecten en word je waar nodig betrokken bij onvoorziene omstandigheden en financiële controle van uitgevoerde activiteiten. Intern krijg je een rol in het doorontwikkelen van vernieuwende samenwerkingsvormen en bij het opzetten en optimaliseren van processen en procedures.

Wat vragen wij?

De functie van Projectmanager Vastgoed Ontwikkeling is ideaal voor een vakkundige en gedreven professional met feeling voor strategische samenwerkingsverbanden. Concreet vragen we:

 • Een afgeronde opleiding HBO of WO niveau, bijvoorbeeld bouwkunde
 • Ervaring als projectleider, projectontwikkelaar, vastgoedstrateeg of vergelijkbaar
 • Ervaring of affiniteit met vernieuwende vormen van samenwerken met marktpartijen, zoals Ketensamenwerkingen Resultaat Gericht Samenwerken
 • Bekend met bouw gerelateerde samenwerkingsvormen en in staat een visie op de toekomst te ontwikkelen en over te dragen op de omgeving
 • Een communicatief sterke kandidaat die op diverse niveaus (bestuurlijke tot de aannemerij) verbindingen weet te leggen en netwerken op kan bouwen
 • Verder ben je: commercieel vaardig, sociaal, betrokken, bevlogen, doelgericht, zelfstandig en innovatief

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende baan in een prettige maatschappelijk betrokken organisatie met bevlogen collega’s.
 • De functie is ingedeeld in schaal K van de CAO Woondiensten (minimum €4.367,00 en maximum €5.903,00).
 • Je werkt in een leuk en gezellig team van collega’s.
 • Ruimte voor je eigen ontwikkeling en opleiding. Iedere medewerker heeft een eigen opleidingsbudget van € 900 per jaar.
 • Veel aandacht voor de fitheid van onze mensen zoals stoelmassage, een pingpongtafel, fruit en interessante webinars met aandacht voor vitaliteit.
 • Een eigen buddy en inwerkprogramma tijdens je eerste maanden.
 • Een leasefiets regeling
 • Actieve personeelsvereniging
 • Elk jaar een personeelsdag en regelmatig een gezellige borrel met ruimte om je collega’s informeel te ontmoeten.

Werken bij SWZ betekent dat je werkt bij een betrokken corporatie. SWZ staat midden in de Zwolse samenleving en weet wat er speelt bij onze huurders. We zijn een organisatie waar we denken en handelen vanuit de behoeften van onze huurders en woningzoekenden. Waar mensen zich thuis bij voelen, gehoord worden en begrip hebben voor de keuzes die wij maken. Waar we samen met onze huurders en maatschappelijke partners werken aan onze missie.

100 enthousiaste collega’s zetten zich hier dagelijks voor in. Als medewerker van SWZ kun jij het verschil maken voor onze huurders. SWZ werkt vanuit de kernwaarden: “Met aandacht, slim, helder, samen én energiek”.

Je gaat werken bij een klantgerichte, ondernemende organisatie met een open cultuur en een prettige werksfeer. SWZ biedt je de ruimte en de kansen om initiatief te nemen, creatief te zijn en je verder te ontwikkelen. Je werkt mee aan het doel van SWZ om inwoners van de gemeente Zwolle een passende woonplek te bieden in een aangename buurt.

Solliciteren?

Heb je belangstelling? Solliciteer dan op deze vacature! Je kunt een e-mail met daarin je motivatie en een recent cv mailen naar personeel@swz.nl. Na je sollicitatie nemen we snel contact met je op.

Heb je nog vragen?

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact op Egbert Haas, manager Vastgoed. Als je een e-mail stuurt naar ehaas@swz.nl neemt hij snel contact met je op.

Verklaring omtrent Gedrag
SWZ neemt veiligheid en goed gedrag heel serieus. Om die reden vragen wij aan alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag.