Energiebesparing

De energieprijzen stijgen. Een goed moment om te kijken hoe u kunt besparen op energiekosten. Wij helpen u graag. Op deze pagina leest u hoe u uw woning kunt verduurzamen en hoe SWZ u hierbij helpt. 

Maatregelen

Energiecoach

Wilt u advies op maat over het besparen van energie? Klik hier om een gesprek met een van onze energiecoaches aan te vragen. Zij maken een afspraak met u en komen bij u thuis.

Zonnepanelen

Wij plaatsen elk jaar bij een vast aantal woningen zonnepanelen. Deze woningen wijzen wij aan. Hoort uw woning daarbij, dan krijgt u van ons een aanbieding. Niet alle woningen zijn geschikt voor zonnepanelen.

Heeft u geen aanbieding gehad, maar wilt u wel zonnepanelen? Belt u ons dan via (038) 468 01 23. Wij kijken of uw woning geschikt is.

Heeft u eerder een aanbieding afgewezen en wilt u toch zonnepanelen? U kunt nog steeds gebruikmaken van het aanbod. Klik hier om dit aan ons door te geven.

Electrisch koken

Als wij uw keuken vervangen, dan krijgt u een elektrische kookaansluiting. Ook in woningen waar een nieuwe huurder in komt, wordt niet meer op gas gekookt. Dit geldt ook voor nieuwbouwwoningen. 

Kookt u nu op gas, maar wilt u elektrisch koken? Dat kan. Klik hier om dit aan ons door te geven. Wij regelen dit voor u. Dit kost u niets. Onze servicedienst neemt contact met u op om een afspraak te maken.

Let op! Wij doppen de gasleiding in uw woning af. U kunt dan niet meer op gas koken.

U kunt een kookplaat via SWZ bestellen. Kijk voor meer informatie en de kosten op www.swz.nl/koken. U betaalt de kookplaat in één keer via een automatische incasso. U kunt hiervoor geen betalingsregeling treffen.

U mag ook zelf een kookplaat aanschaffen. Bekijk voor tips de de flyer Elektrische kookaansluiting.