Flexwoningen

Holtenbroek is niet alleen een groene wijk met speelveldjes, je vindt er ook veel mensen van verschillende komaf, leeftijden en gezinssamenstellingen. Dat maakt de wijk divers. Holtenbroek heeft een grote verandering meegemaakt. Moderne gezinswoningen hebben de oude flats voor het grootste deel vervangen en Deltion College is een blikvanger van de wijk geworden. Het wijkcentrum is een belangrijke plek voor bewoners om elkaar te ontmoeten. Verschillende organisaties hebben daar onderdak gevonden en/of houden er spreekuur zoals Travers Welzijn, Sociaal wijkteam en Sociale Raadslieden.

Qomplex plaatst voor SWZ 27 flexwoningen aan de Nijverheidsstraat naast de Herberg. Aan de andere kant van de flexwoningen komen 5 tijdelijke, kleine woningen, voor mensen die zich niet thuis voelen in een reguliere woonwijk.  

Wat zijn flexwoningen?
Dat zijn woningen die voor een periode van 15 jaar op een locatie staan, waarna ze op een andere plek neergezet kunnen worden. 

Planning
Als alles volgens plan verloopt, staan de flexwoningen eind 2024 op hun plek. 

Hieronder leest u meer over de beide projecten.

5 tijdelijke woningen in Holtenbroek

De 5 kleine woningen hebben 2 kamers. Een woon- en slaapkamer. Ze zijn voorzien van HR++ glas en zijn all-electric (elektrische boiler voor warmtapwater en elektrische radiatoren voor verwarming). Op de platte daken komen zonnepanelen te liggen.

Voor wie zijn de 5 flexwoningen?
Deze zijn bedoeld voor mensen die niet passen en zich niet thuis voelen in een reguliere woonomgeving. Met passende ondersteuning op afstand kunnen ze zelfstandig wonen.

Verhuur
De woningen worden niet verhuurd via de reguliere weg.

27 flexwoningen in Holtenbroek

Het complex van 27 flexwoningen heeft 2 verdiepingen. Het zijn 2-kamer woningen met een woongedeelte en een aparte slaapkamer. Er zijn ook lofts met de woonkamer, keuken en slaapkamer in één ruimte. Ze zijn gemaakt van circulair materiaal en zijn all-electric (elektrische boiler voor warmtapwater en elektrische radiatoren voor verwarming). Ook worden er zonnepanelen op het dak geplaatst en koken de bewoners elektrisch.

De woningen zijn geschikt voor 1 persoons huishoudens. 

Voor wie zijn de flexwoningen?
De woningen zijn voor spoedzoekers. Denk bijvoorbeeld aan studenten, flexwerkers uitstromers uit de opvang, statushouders of iemand die net gescheiden is. 

Verhuur
De woningen worden aangeboden via www.dewoningzoeker.nl.

De foto's geven een impressie van de flexwoningen.

Locatie