Huur opzeggen

Het opzeggen van de huurovereenkomst kunt u zelf regelen. Klik hier om het formulier huur opzeggen in te vullen. U kunt het ook schriftelijk aan ons doorgeven. De huur mag eindigen op elke werkdag van de maand. De opzegtermijn is minimaal 1 maand en maximaal 3 maanden.

Veel gevraagd over Huur opzeggen

Hoe kan ik mijn huur opzeggen?

Algemeen

U kunt elke dag van de maand de huur opzeggen via dit formulier: Klik hier. Dit moet minimaal 1 maand van tevoren. De laatste huurdag moet een werkdag zijn.

Ik wil de huur opzeggen voor een overleden familielid. Hoe doe ik dat?

Algemeen

Dit kan via onze website. U kunt op elke dag van de maand de huur van de woning opzeggen. Er is een opzegtermijn van minimaal 1 maand en maximaal 2 maanden. De laatste huurdag moet een werkdag zijn.

Bij de huuropzegging moet u het volgende inleveren:

  • een kopie van de overlijdensakte
  • een kopie van de akte van nalatenschap

Geef uw correspondentieadres en telefoonnummer door. Alleen dan kunnen we de opzegging in behandeling nemen. Een huuropzegging is definitief, u kunt hier niet op terugkomen.

Klik hier om direct de huur op te zeggen. 

Waar vind ik het overnameformulier?

Algemeen

klik hier voor het overnameformulier.

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik dit terugdraaien?

Algemeen

Nee. Een huuropzegging is definitief. Zijn er bijzondere omstandigheden? Neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op. Klik hier om dit per mail te doen.

Wij hebben een geregistreerd partnerschap en gaan uit elkaar. Wat gebeurt er met de huurovereenkomst?

Algemeen

U heeft allebei recht op de woning. U spreekt samen af wie in de woning blijft wonen. Geeft u deze wijziging aan ons door. Dit doet u door het formulier eenzijdige huuropzegging in te vullen. In het formulier staat welke papieren wij van u nodig hebben om deze wijziging door te voeren.

Mijn echtgenoot/geregistreerd partner is overleden. Ik blijf in de woning wonen. Wat moet ik doen?

Algemeen

U hoeft alleen een kopie van de overlijdensakte op te sturen. Klik hier om dit per mail aan ons door te geven. Wij zetten de huurovereenkomst daarna op uw naam. U krijgt geen nieuw huurcontract.

Mijn partner is overleden. We zijn niet getrouwd. Ik wil graag in de woning blijven wonen. Wat kan ik doen?

Algemeen

Als u al lang samen woonde, dan bent u misschien medehuurder. Als dat zo is, dan kunt u in de woning blijven. Klik hier om uw situatie aan ons door te geven.

 

Kan iemand anders mijn huur opzeggen?

Algemeen

Nee. Alleen de personen die op de huurovereenkomst staan, kunnen de huur opzeggen. U kunt de huur via onze site opzeggen: Klik hier.

Hoe zeg ik de huur van een bedrijfsruimte op?

Algemeen

Dit kan alleen per aangetekende brief. In de huurovereenkomst staat wat de opzegtermijn is.

Wat gebeurt er als ik mijn garage of parkeerplaats heb opgezegd?

Algemeen

U krijgt binnen een week een bevestiging via e-mail. Hebben wij uw e-mailadres niet, dan krijgt u de bevestiging per post. De afstandsbediening of sleutels levert u op uw laatste huurdag op ons kantoor in.