Inschrijven

Op www.dewoningzoeker.nl vindt u het aanbod. Om te kunnen reageren op een huurwoning van De Woningzoeker moet u zich inschrijven via het inschrijfformulier van De Woningzoeker. Het inschrijven kost € 10,00. Hierna betaalt u jaarlijks € 5,00.

Veel gevraagd over Inschrijven

Hoe lang duurt het voor ik een woning krijg in Zwolle?

Algemeen

Dat is niet te voorspellen. Het hangt af van de wijk en het woningtype dat u zoekt. Op de website van de Woningzoeker ziet u hier met hoeveel inschrijftijd een woning is toegewezen.

Ik wil een woning huren in Zwolle. Hoe werkt dat?

Algemeen

Alle vrijkomende woningen van corporaties in Kampen, Steenwijkerland, Zwartewaterland, Zwolle, Raalte, Olst-Wijhe, Dalfsen, Staphorst, Ommen en Hardenberg worden aangeboden via De Woningzoeker. U kunt zich via www.dewoningzoeker.nl inschrijven als woningzoekende. De kosten voor een inschrijving zijn € 10,00. De jaarlijkse verlenging kost € 5,00. Inschrijven kan alleen via internet. Heeft u geen internet? Kijk in uw omgeving of iemand u kan helpen of bel met onze klantenservice via (038) 468 01 23.

Naast het aanbod van de aangesloten corporaties bij de Woningzoeker worden er ook woningen verhuurd door makelaars en particulieren.

Kan ik me inschrijven voor een nieuwbouwwoning in Zwolle?

Algemeen

U kunt zich bij SWZ niet inschrijven voor een nieuwbouwwoning. Via www.dewoningzoeker.nl kunt u zich inschrijven als u op zoek bent naar een andere woning. U kunt bij uw inschrijving aangeven dat u alleen geïnteresseerd bent in nieuwbouwwoningen. Vul daarvoor een zoekprofiel in. U krijgt dan bericht per e-mail als er een nieuwbouwwoning vrij komt.

Ik zoek een studentenwoning. Waar schrijf ik me in?

Algemeen

Alle studentenwoningen worden verhuurd via www.sshxl.nl. U kunt zich inschrijven via deze website als woningzoekende. Via www.dewoningzoeker.nl kunt u als student ook voor sommige woningen in aanmerking komen. Meer informatie hierover vindt u op www.dewoningzoeker.nl

Ik zoek een woonwagen/staanplaats. Hoe regel ik dat?

Algemeen

Woonwagens en staanplaatsen in Zwolle zijn met voorrang voor Zwolse woonwagenbewoners. Het aanbod staat op De Woningzoeker. U moet zelf reageren op dit aanbod. Hiervoor moet u ingeschreven staan bij www.dewoningzoeker.nl.