Mijn huurwoning kopen

In sommige gevallen kunt u uw huurwoning kopen. Wilt u weten of u uw huurwoning kunt kopen? Neem dan contact met ons op via contactformulier of (038) 468 01 23.

Veel gevraagd over Mijn huurwoning kopen

Kan ik mijn huurwoning kopen?

Algemeen

Een klein deel van onze huurwoningen komt voor verkoop in aanmerking. Wilt u weten of u uw woning kunt kopen, neem dan contact op met onze afdeling Verkoop via verkoop@swz.nl.

Verkopen jullie woningen?

Algemeen

Ja. Een klein deel van onze huurwoningen wordt verkocht. Deze woningen verkopen wij via Van der Linden Makelaardij. Zij bieden de woningen aan via de website www.vdlmakelaardijzwolle.nl en www.funda.nl.

Ik kan mijn huurwoning kopen. Hoe gaat dat in zijn werk?

Algemeen

Wij laten de woning (onafhankelijk) taxeren. U krijgt daarma een aanbod voor het kopen van de woning. Dit aanbod is 2 maanden geldig. Gaat u op het aanbod in, dan regelt onze makelaar de koopovereenkomst met u. Ook regelt onze makelaar het transport bij de notaris.

Kan ik bij jullie een woning kopen met Koopstart of Koopgarant?

Algemeen

Nee, wij bieden deze mogelijkheid niet meer.

Ik ben eigenaar van een woning aan de Watersniphof. Kan ik ook het eigendom van de grond kopen?

Algemeen

Meestal kan dit. Bij verkoop gelden de voorwaarden uit de splitsingsakte. Deze heeft u bij de koop van uw woning ontvangen. Neemt u hiervoor contact op met onze afdeling Verkoop via verkoop@swz.nl.

Mijn woning komt te koop als ik de huur opzeg. Ik ken iemand die mijn woning wil kopen. Wat kan ik doen?

Algemeen

Wij willen iedereen de kans geven op onze koopwoningen te reageren. Wij bieden onze woningen daarom aan via Van der Linden Makelaardij. Wij houden geen lijst bij van geïnteresseerden.

Als de woning aangeboden wordt via www.vdlmakelaardijzwolle.nl of via www.funda.nl kan uw kennis contact opnemen met Van der Linden Makelaardij via (038) 423 06 10.

Hoe verkoop ik mijn koopgarantwoning aan jullie terug?

Algemeen

Stuur een e-mail naar . Wij nemen contact met u op over de voorwaarden en hoe het verder gaat.

Wat is de Stichting Gereglementeerd Eigendom?

Algemeen

De Stichting Gereglementeerd Eigendom beheerde 63 goedkope koopwoningen in Zwolle. Deze stichting is in 2016 opgeheven. Rechten en beheerverplichtingen voor het project Watersniphof zijn overgegaan naar Openbaar Belang en SWZ. Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Verkoop van SWZ via verkoop@swz.nl.

Ik heb een aanbiedingsplicht en wil mijn woning verkopen. Wat moet ik doen?

Algemeen

Neem contact op met onze afdeling Verkoop via verkoop@swz.nl.

Ik heb een vraag over erfpacht. Bij wie moet ik zijn?

Algemeen

Neem contact op met onze afdeling Verkoop via verkoop@swz.nl.

Kan ik als koper zelf een notaris kiezen?

Algemeen

Voor het passeren van de leveringsakte werken wij met vaste, lokale notarissen. Voor een hypotheekakte kunt u zelf een notaris kiezen. Vaak worden de leverings- en hypotheekakte samen getekend. Daarom is het eenvoudiger om ook de hypotheekakte bij dezelfde notaris te regelen.