huren

Veel gevraagd over huren

Ik ben al 40/50/60 jaar huurder van SWZ. Doet SWZ iets aan dit jubileum?

Zeker staan wij hier bij stil! Bij 40 jaar huren ontvangt de huurder een bos bloemen. Bij 50/60 jaar huren brengt de directeur een boeket bloemen met een VVV-bon.

Mag ik een bedrijf starten in mijn woning?

Dat is afhankelijk van het type en de grootte van het bedrijf. In het bestemmingsplan van de gemeente Zwolle staat wanneer u toestemming krijgt voor een bedrijf aan huis. Heeft u toestemming van de gemeente? Klik hier om bij ons toestemming aan te vragen. Laat ons weten wat voor bedrijf u wilt starten en wat de werkzaamheden zijn. Stuur ook de toestemming van de gemeente mee.

Hoe wijzig ik mijn contactgegevens?

Klik hier om dit aan ons door te geven.

Ik wil doorschuiven naar een andere woning bij mij in de buurt. Kan dat?

U kunt niet met voorrang verhuizen naar een woning bij u in de buurt. U kunt wel reageren op een vrijkomende woning via De Woningzoeker.

Ik ben meer dan 2 maanden niet in mijn woning. Moet ik dat aan u laten weten?

Ja. We vragen u een contactpersoon aan ons door te geven. Dan kunnen we iemand bellen als dat nodig is. Bijvoorbeeld bij brand of lekkage. Klik hier om dit aan ons door te geven.

Ik heb de meterstanden niet meer. Hebben jullie die voor mij?

Nieuwe huurders kunnen deze terugvinden op het opleverformulier. Vertrekkende huurders kunnen de meterstanden vinden op het eindinspectieformulier. Beide formulieren heeft u via de mail van ons gekregen. Klik hier als u het formulier niet meer heeft. Wij zoeken het dan voor u op.

 

Hoe kan ik melden dat er iemand bij mij in komt wonen?

U kunt een e-mail sturen naar info@swz.nl. Stuur een kopie van het legitimatiebewijs mee van de persoon die bij u komt wonen.

Waar kan ik een uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) opvragen?

Bij de gemeente waar u op dit moment staat ingeschreven. Of u maakt zelf een uitdraai van uw adreshistorie via www.mijn.overheid.nl. Het uittreksel mag niet ouder zijn dan zes maanden.