Starten met huren

Veel gevraagd over Starten met huren

Ik kan niet aanwezig zijn bij de oplevering van mijn woning. Kan de oplevering verzet worden?

Soms kan dit. De afspraak kan niet naar voren worden geschoven. Wij hebben de sleutels dan nog niet of er wordt nog in de woning gewerkt.

U kunt een familielid of een kennis machtigen. Die kan dan bij de oplevering zijn en de sleutels in ontvangst nemen.

U moet wel zelf de huurovereenkomst tekenen. Bij de uitnodiging voor de oplevering wordt de huurovereenkomst meegestuurd. U kunt deze printen, ondertekenen en meegeven aan de persoon die de sleutels in ontvangst neemt. Deze persoon moet zich kunnen legitimeren. De ingangsdatum van de huurovereenkomst en de huurbetaling veranderen niet. 

Klik hier als u iemand wilt machtigen. Stuur een kopie van uw legitimatiebewijs mee. Gebruik dit formulier ook als u de oplevering wilt verzetten.

Kan ik een plattegrond van mijn huurwoning krijgen?

Ja. U kunt ons bellen via (038) 468 01 23 of mailen via info@swz.nl. De afmetingen op een plattegrond kunnen afwijken van de werkelijke situatie. Meet u zelf de woning na voordat u gordijnen, vloerbedekking en andere zaken bestelt.

Mag ik zelf een energieleverancier kiezen?

Voor de meeste woningen wel. Er zijn woningen die een vaste leverancier hebben. Dit staat in de advertentie de woning.

Moet de vorige bewoner het behang verwijderen?

Nee. De nieuwe huurder is verantwoordelijk voor het behang- en schilderwerk.

Moet ik mij inschrijven bij de gemeente?

Binnen 5 dagen na uw verhuizing moet u uw nieuwe adres doorgeven aan de gemeente waar u bent gaan wonen. U kunt dit regelen via www.zwolle.nl.

Wat doe ik met de post van de vorige bewoner?

Stuur de post terug naar de afzender. U streept het adres op de enveloppe door en zet er 'retour afzender' bij. Hierna kunt u de brief op de post doen. Een postzegel is niet nodig. In verband met privacy geven wij geen gegevens van de oude huurder door.

Wat gebeurt er tijdens de oplevering van mijn nieuwe woning?

Onze technische beheerder loopt samen met u door de woning. Hij noteert bijzonderheden. Ook maakt hij afspraken met u over werkzaamheden die nog gedaan moeten worden. Daarna tekent u de huurovereenkomst en krijgt u de sleutels. Vergeet niet dat de eerste huur al betaald moet zijn. Het bedrag vindt u in de uitnodiging.