zorgwoning

Veel gevraagd over zorgwoning

Ik wil een zorgwoning huren, maar ik wil geen zorgovereenkomst. Kan dat?

Dat kan, maar niet altijd. Soms is een zorgovereenkomst verplicht. Dit staat bij de advertentie van de woning, ook de kosten daarvan. De reden is dat een zorgpartij alleen 24-uurs zorg kan aanbieden als iedereen de zorg afneemt. Wilt u weten voor welke zorg u betaalt via de zorgovereenkomst? Neem dan contact op met de zorginstantie.

Verhuren jullie kangoeroewoningen?

Nee, wij verhuren geen kangoeroewoningen.

Wat is het Servicepunt Zorgwoningen?

Servicepunt Zorgwoningen is een samenwerkingsverband tussen de woningcorporaties Beter Wonen IJsselmuiden, deltaWonen, Openbaar Belang en SWZ en de zorgpartijen IJsselheem en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een seniorenwoning?

Als u 55 jaar of ouder bent. Soms pas als u 65 jaar of ouder bent. Dit staat altijd in de advertentie van de woning.

Hoe kan ik een seniorenwoning vinden?

Alle seniorenwoningen van SWZ worden aangeboden via www.dewoningzoeker.nl.

Verhuren jullie zorgwoningen?

Ja. Wilt u verhuizen naar een zorgwoning in Zwolle, Kampen en IJsselmuidenĀ van het Servicepunt Zorgwoningen? Dan kunt u zelf reageren op deze woningen via www.dewoningzoeker.nl. Hiervoor is het nodig om als woningzoekende ingeschreven te staan.

Wat is een seniorenwoning?

Een seniorenwoning is een zelfstandige woning die bedoeld en geschikt is voor mensen van 55 jaar en ouder.

Hoe kom ik in aanmerking voor een zorgwoning?

U moet ingeschreven staan bij www.dewoningzoeker.nl en zelf reageren. De zorgwoningen worden via deze site aangeboden. Als u een CIZ-indicatie heeft, krijgt u soms voorrang. Personen vanaf 55 jaar mogen ook reageren op zorgwoningen.

Wat is een zorgwoning?

Een zorgwoning is een huurwoning waar u, ook bij behoefte aan zorg, zelfstandig kunt wonen. Bij sommige zorgwoningen zit een zorgservicecontract aan het huurcontract vast. Bij andere kunt u een zorgservicecontract afsluiten als u dat wilt. Of een zorgservicecontract aan het contract vast zit, staat in de advertentie van de woning zelf. Bij de meeste zorgwoningen heeft u voorrang als u een CIZ-indicatie heeft. Ook dit staat in de advertentie van de woning vermeldt. De minimumleeftijd voor een zorgwoning is 55 jaar als u geen CIZ-indicatie heeft.

Is een zorgovereenkomst verplicht bij zorgwoningen?

Bij sommige woningen wel. Dit staat altijd in de advertentie van de woning en in de huurovereenkomst.