Onderhoudsmonteur en huismeester, een prachtige combi!

Gerard heeft de mooiste baan van de wereld, hij werkt dan ook al 21 jaar bij SWZ.  Oorspronkelijk komt hij uit de bouw en is hij timmerman. Hij heeft 2 jaar bij Philips Pensioen het dagelijks onderhoud gedaan en was eraan toe om, zoals hij zegt, zijn geest te verruimen. Net op dat moment, zag hij een vacature in de krant bij SWZ. Ze zochten iemand voor alle voorkomende werkzaamheden.

‘Ik zet me iedere dag voor 150 procent in.  Sinds kort ben ik niet alleen onderhoudsmonteur, maar ook huismeester. En dat doe ik met veel plezier. Dat ben ik voor de Doas, de Vlindertuin, Geert Grootestraat 3 en 4, de Haringvliet, de Dollard, Twee Stromen Veste, de Mimosastraat en de Roode Molen. In mijn werk zorg ik ervoor dat alles schoon, heel en veilig is. Als er iets gerepareerd moet worden, zorg ik ervoor dat een monteur van SWZ dit oppakt. Het leukst vind ik om met mensen te praten in de wijk. Ik werk heel fijn met collega sociaal wijkbeheerders Eric, Twan en Simone. We doen het echt samen. Zwolle is een stad met verschillende problematieken, dat maakt mijn werk ook interessant. Dan kun je echt helpen.

Het meest geniet ik als ik mensen kan helpen.  Zo ging een jongetje van de brandtrap, en dat kon ik niet goedkeuren. We hebben samen gepraat en zijn vader gevraagd hem niet te straffen, want hij had mij al zijn excuses aangeboden. Zo was er ook een mevrouw, ze huilde, want ze kon haar scootmobiel niet pakken, omdat de deur dicht zat. En ze moest naar een afspraak. Toen heb ik haar geholpen de sleutel te zoeken en de deur open te maken. Het lukte ons samen en ze kon opgelucht naar haar afspraak.

Kortom; Ik ben blij met mijn verschillende klussen, dat vind ik een mooie combinatie, dat houd ik graag zo! Ik leer nog iedere dag!