Renovatie Elvis Presleyflat feestelijk van start

Vrijdagmiddag ging de renovatie van de Elvis Presleyflat samen met bewoners feestelijk van start. Inmiddels zijn bij de laatste woningen de werkzaamheden van fase 1 afgerond. Mateboer Bouw B.V. en SWZ renoveren de flats Louis Armstrong en Elvis Presley aan de Palestrinalaan in Holtenbroek. Bij de Louis Armstrongflat zijn we volop bezig met fase 2 van de renovatie.

Wiepke van Erp Taalman Kip (directeur-bestuurder bij SWZ) opende samen met Martijn Roosien (Commercieel Manager bij Mateboer) de middag. Kinderen uit de flat fleurden de bouwplaats op. Zij maakten een kunstwerk dat werd opgehangen aan de bouwhekken. Dit gebeurde onder het genot van muziek, een ballonnenclown en wat lekkers.



De renovatie
De renovatie van de Louis Armstrongflat en daarna de Elvis Presley flat betekent dat 280 woningen bouwtechnisch grondig worden aangepakt. Er wordt ook ingezet op verbetering van de leefbaarheid. Er komt in beide flats een buurtkamer waarmee SWZ ontmoeting tussen bewoners wil stimuleren. Ook worden werkzaamheden uitgevoerd die zorgen voor een veiligere woonbeleving. Zo worden de bergingen verplaatst naar de plek van de garages op de begane grond. Op de 1e verdieping komen in beide flats 11 nieuwe woningen. Ook wordt er in het nieuwe ontwerp veel glas toegepast.

Meer informatie over het project is te lezen op www.palestrinalaan.nl