Renovatie VvE’s Hogenkampsweg van start!

De Vereniging van Eigenaren (VvE) Hogenkampsweg 2 t/m 72 en de VvE Hogenkampsweg 74 t/m 144 verduurzamen gezamenlijk hun appartementengebouw. Het gaat in totaal om 72 appartementen. Ongeveer de helft van de appartementen is van SWZ. De andere appartementen hebben een particuliere eigenaar. Heijmans voert de werkzaamheden uit. Volgende week starten zij met de werkzaamheden.

Over de samenwerking
Tot voor kort was het vrijwel onmogelijk om een VvE-gebouw te verduurzamen, omdat VvE’s hier over het algemeen niet de financiële middelen voor hebben. Door een intensieve samenwerking tussen het bestuur van de VvE’s, SWZ, aannemer Heijmans en financier Energiefonds Overijssel is de verduurzaming wel mogelijk geworden. Uniek in dit project is dat vrijwel alle leden van de VvE overtuigd waren van het belang tot verduurzaming. Dit leidde tot een bijna unaniem besluit voor verduurzaming.

“We zijn zeer blij dat dit gelukt is”, vindt Nico van der Beek, projectmanager bij SWZ. “Door de verduurzaming wordt de energierekening van de bewoners flink verlaagd, wat zorgt voor lagere woonlasten”.

Joost Vlot, Investment Manager bij Energiefonds Overijssel zegt over het project: “Je ziet niet vaak dat het belang van verduurzaming gedragen wordt door zowel particuliere eigenaren, de woningcorporatie en de huurders gezamenlijk. De VvE’s Hogenkampsweg laten zien dat dit mogelijk is.”

Over de renovatie
De bewoners wonen straks comfortabeler en toekomstbestendig. Zo wordt het complete gebouw geïsoleerd, wordt het ventilatiesysteem vervangen, worden de meterkasten aangepast zodat bewoners elektrisch kunnen koken en worden 5 zonnepanelen per appartement geplaatst.

Planning
Heijmans start volgende week met de werkzaamheden. De verwachting is dat de werkzaamheden in het najaar klaar zijn.

Ga voor meer informatie over dit project naar de projectenpagina