Renovatie Oldenelerbroek

Zwolle-zuid is het grootste stadsdeel van Zwolle. De wijk is gebouwd rondom de buurtschappen Ittersum en Schelle. Er is veel groen in de wijk, je bent snel in het buitengebied bij de IJssel. In Zwolle-zuid ligt de buurt Oldenelerbroek, net boven de voormalige IJsselcentrale. De straatnamen eindigen overwegend op ‘marke’, een verwijzing naar de historie van het gebied.

SWZ gaat de woningen aan de Van Dedemmarke, Van Deldenmarke, Gouverneurlaan, Cornelissenmarke, Bijsterbosmarke, Blijdensteinmarke, Oldenneelallee en Commissarislaan renoveren. Het gaat om 151 woningen. Een uniek project, waarin voor het eerst op grote schaal woningen aardgasvrij worden gemaakt. Bewoners kregen een renovatievoorstel. Daarna konden zij de proefwoning bekijken. Op die manier krijgen zij een beeld van de werkzaamheden.

Wat gaan we doen?
Dat de woningen aardgasvrij worden, betekent dat de cv-ketel vervangen wordt voor een all-electric warmtepomp en er voor de ventilatie een Warmte Terugwin ventilatiesysteem komt (WTW). Er komt een boiler en er komen zonnepanelen op het dak. Ook wordt het schilderwerk aan de buitenkant aangepakt, het dakraam wordt vervangen en er worden nieuwe voordeuren geplaatst. Bewoners kiezen zelf het type voordeur en de kleur.

Kopers
Er zijn niet alleen sociale huurwoningen in de buurt, ook koopwoningen. Ook zij krijgen een aanbod van Nijhuis om de uitstraling van de woning te verbeteren.

Wanneer zijn we klaar?
Als alles meezit, zijn we in het voorjaar van 2025 klaar. 

Locatie