Aanvraag woningruil

Voor u verder gaat:

U moet langer wachten op een reactie dan u van ons bent gewend. Dit komt door personele omstandigheden. Excuses voor het ongemak.

U moet zelf iemand zoeken die met u wil ruilen. U en de persoon met wie u wilt ruilen, moeten voldoen aan passend toewijzen. Informatie hierover vindt u op www.dewoningzoeker.nl. Verschillende gemeentes en verhuurders kunnen verschillende eisen stellen.

Hieronder vindt u alle documenten en formulieren die van belang zijn. Deze formulieren zijn nodig bij de aanvraag. Zorg er daarom voor dat u deze ingevuld kunt toevoegen als daar om wordt gevraagd.

Gerelateerde vragen

Ik wil van woning ruilen met iemand anders. Hoe regel ik dit?

Algemeen

U moet zelf iemand zoeken die met u wil ruilen. Er zijn verschillende websites en forums waarop u informatie en kandidaten kunt vinden. U en de persoon met wie u wilt ruilen, moeten voldoen aan passend toewijzen. Informatie hierover vindt u op www.dewoningzoeker.nl. Er gelden in andere gemeentes en bij andere verhuurders soms andere regels.

Hieronder vindt u alle documenten en formulieren die van belang zijn:

Klik hier om woningruil aan te vragen.

Meer over dit onderwerp

Wat gebeurt er met de huurprijs bij woningruil?

Algemeen

Bij woningruil passen wij de huur van de woning aan. De huurprijs voor de nieuwe huurder kan dus anders zijn dan de huur die de huidige huurder betaalt.

Meer over dit onderwerp

Raak ik mijn inschrijfduur kwijt als ik van woning ruil?

Algemeen

Nee. Woningruil gaat niet via de Woningzoeker. Dus u raakt uw inschrijfduur niet kwijt.

Meer over dit onderwerp