Nieuwbouw Zwartewaterallee

De Zwartewaterallee is een belangrijke en bekende plek in Zwolle. De vierbaansweg loopt door een gebied met een mix van kantoren, bedrijven, onderwijs en een paar woningen. Zwolle groeit. Daarom kijken verschillende partijen opnieuw naar de indeling van dit gebied. Er komen in de toekomst veel woningen bij. Een deel hiervan is voor de sociale huur.

Nieuwbouw
Door het transformeren van een kantoorpand (voormalig LTO gebouw) naar woningen, kan SWZ 87 appartementen bouwen voor de sociale huur. Dit is mogelijk door een intensieve samenwerking tussen SWZ, Jansen Vastgoed en de gemeente Zwolle. In januari 2023 werd de verkoop van het gebouw door Jansen Vastgoed aan SWZ officieel bekrachtigd. 

Voor wie zijn de appartementen?
Er woont straks een mix van woningzoekenden. Denk aan alleenstaanden, jongeren, ouderen, statushouders (mensen met een
verblijfsvergunning) en starters op de woningmarkt (ouder dan 23 jaar). Op de 1e en 2e verdieping wonen straks mensen die begeleid wonen via Omega zorggroep. 

Over de appartementen 
De appartementen zijn geschikt voor kleine huishoudens. Het gebouw wordt duurzaam getransformeerd en krijgt parkeerplaatsen op eigen terrein. 

Planning
De bouw start in 2024. De verwachting is dat de appartementen in 2025 klaar zijn. Houd voor nieuwe informatie over het project deze projectenpagina in de gaten.

Let op! De plannen zijn slechts in ontwerpfase. Deze kunnen nog veranderen.  

Locatie