Geslaagde Huurdersdag SWZ 2022

Huurdersbelangenvereniging De Woonkoepel organiseerde samen met SWZ de huurdersdag. Deze wordt iedere 2 jaar gehouden en staat in het teken van ontmoeting. Zo'n 100 huurders van SWZ genoten van workshops over groen en buurtbemiddeling. De geslaagde dag werd afgesloten met een lunch en een goodiebag met alle ingrediënten om zelf een geveltuintje te maken.

Programma
Na een welkomstwoord van Jan Besselink, voorzitter van De Woonkoepel en Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder bij SWZ, begonnen de huurders aan de activiteiten. De eerste workshop ging over het thema overlast. Buurtbemiddeling Zwolle ging samen met de deelnemers in gesprek over de aanpak hiervan. Want één op de vier buren ergert zich wel eens aan zijn/haar buren. Wat kan je zelf doen om dit bespreekbaar te maken? Theaterzaken zorgde voor een ludieke presentatie.

De tweede workshop ging over vergroening van de wijk. De Straatboer uit Zwolle legde stap voor stap uit hoe je een geveltuin maakt. Alle deelnemers kregen een goodiebag mee naar huis waarmee zij hun eigen geveltuin kunnen aanleggen. De Huurdersdag eindigde met een lunch.

Leerzaam
Deelnemers blikken enthousiast terug op de dag. “Het is fijn om elkaar weer te ontmoeten!”, zeggen meerdere deelnemers. “Het was een leuke en leerzame dag.”