SamSam Huis voor alleenstaande ouderen

Een uniek project in Diezerpoort. Bouwbedrijf Gebr. Meijer uit Raalte bouwt in opdracht van SWZ 30 nieuwe appartementen met een uniek woonconcept, het SamSam Huis. Er komen 20 appartementen op de 1e en 2e verdieping voor alleenstaande 70-plussers, verdeeld over 4 blokken van 5 appartementen. Net als in een studentenhuis wonen de bewoners zelfstandig, maar delen ze ook ruimtes. Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder, is blij met het unieke woonconcept: “Het past heel goed in de veranderende samenleving, waarin een groeiende groep ouderen zich weleens eenzaam voelt. In het SamSam huis wonen zij zelfstandig, maar is gezelschap altijd in de buurt.” De overige 10 appartementen op de begane grond zijn zelfstandige appartementen zonder gezamenlijke ruimtes. Deze worden verhuurd aan 45-plussers.

Over de gedeelde appartementen
Iedere bewoner heeft een eigen woonkamer met een kleine keuken, een slaapkamer en een badkamer. Zij delen daarnaast samen een woonkamer, een grote keuken en een logeerkamer.

Duurzaam
In het gebouw worden zo veel mogelijk bestaande materialen hergebruikt. Er komen duurzame installaties in het gebouw, op het dak komen zonnepanelen. Ook de keukens worden circulair. Dat betekent dat ze eenvoudig uit elkaar gehaald kunnen worden voor hergebruik. Er is ook oog voor de natuur. We plaatsen bijvoorbeeld vleermuiskasten en bestaand groen wordt opnieuw geplant.

Planning
De nieuwe appartementen komen op de plek van de portieketageflats aan de Albert Cuypstraat 62 t/m 108. Deze woningen worden binnenkort gesloopt. SWZ verwacht de appartementen in 2023 aan het begin van de zomer op te leveren. Er komt een speciale aanmeldprocedure.

Meer informatie over dit project, vindt u op www.swz.nl/albertcuypstraat