SWZ overhandigt sleutels aan nieuwe bewoners Bachlaan

Afgelopen week heeft Woningstichting SWZ de laatste sleutels overhandigd aan de nieuwe bewoners van de Bachlaan. In opdracht van SWZ heeft aannemer Plegt-Vos hier 44 nieuwbouwappartementen gerealiseerd, waarvan 2 WMO-woningen. Eerder bouwde SWZ er al 48 eengezinswoningen en 24 nieuwbouwappartementen. Met deze oplevering is de tweede en tevens laatste fase van de Bachlaan afgerond.

Woningen
Alle appartementen van SWZ zijn inmiddels opgeleverd en verhuurd, op één WMO-woning na. Het volledige nieuwbouwproject aan de Bachlaan werd in twee fases gebouwd. In totaal zijn er 48 eengezinswoningen en 68 nieuwbouwappartementen gerealiseerd. De nieuwbouwappartementen zijn voorzien van twee slaapkamers, een badkamer, een keuken en een woonkamer. De woningen zijn bijzonder energiezuinig. Er liggen zonnepanelen op het dak van de woningen en in alle woningen is spouw-, dak- en vloerisolatie aangebracht. De nettohuurprijs ligt tussen de €592 en €628. De woningen zijn inmiddels allemaal via De woningzoeker verhuurd.

Meer diversiteit in Holtenbroek
Een mix van jong en oud die dichtbij het winkelcentrum, het park en sportaccommodaties willen wonen, heeft hun intrek in de nieuwe woningen genomen. Naast de sociale huurwoningen bouwde aannemer Plegt-Vos nog 16 koopwoningen. In de afgelopen jaren is er veel veranderd in de Muziekwijk en door de nieuwbouw is het veel diverser geworden.