SWZ zet duurzaamheid centraal tijdens Week van het Huren

Woningcoporaties houden van 5 t/m 10 oktober een Week van het Huren. SWZ brengt tijdens deze week het thema duurzaamheid onder de aandacht van huurders. Een belangrijk thema vindt Freerk Wind, directeur-bestuurder a.i. "Als SWZ willen wij ons steentje bijdragen aan een beter klimaat. Dit doen wij onder andere door bestaande bouw en nieuwbouw te verduurzamen. Daarnaast vinden wij het belangrijk om mensen bewust te maken van wat zij zelf kunnen doen op het gebied van duurzaamheid. Daar is deze week een mooi moment voor.” SWZ legt de lat hoog. “Wij willen naar een CO2-neutraal woningbezit. Er wordt hard gewerkt om deze ambitie te halen.“

Huurders aan het woord
In de Week van het Huren laat SWZ vooral haar huurders aan het woord. Zij vertellen over eigen initiatieven en delen hun ervaring rondom het thema duurzaamheid. Elke dag is er een post te vinden op onze social mediakanalen. Met huurdersverhalen, besparingstips, het duurzaamheidsbeleid van SWZ en meer.

Kleurwedstrijd
Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen meedoen aan een kleurwedstrijd waarbij zij hun duurzame huis inkleuren. Huurder of geen huurder bij SWZ, alle kinderen die het leuk vinden mogen meedoen. Met de kleurwedstrijd maken zij kans op kaarten voor Dinoland, douchewekkers of andere leuke troostprijzen. Alles over de kleurwedstrijd is te vinden op www.swz.nl/kleurplaat.

Alle artikelen rondom duurzaamheid worden gepubliceerd op www.swz.nl, Facebook, Twitter en LinkedIn.