Tekenmoment renovatie Aa-landen

Vandaag was er een officieel moment voor het project aan de Tilligterbeek, Roelingsbeek, Rutbeek en Twellosebeek in de Aa-landen. Hegeman, Talen en SWZ tekenden de samenwerkingsovereenkomst voor de renovatie en groot onderhoud. De werkzaamheden zorgen ervoor dat onze huurders straks weer toekomstbestendig wonen. 

Groot onderhoud
Bij alle woningen wordt er groot onderhoud gedaan. Zo wordt de woning van buiten geschilderd, de dakbedekking vervangen, voegwerk waar nodig bijgewerkt en de gevelbekleiding vervangen. Huurders met een verouderde keuken en badkamer kunnen ervoor kiezen deze te vervangen. Een andere keuze is om elektrisch te koken. Dan wordt de gasaansluiting in de keuken verwijderd en krijgen bewoners daar een inductiekookplaat voor terug.

Renovatie
Bij 60 woningen wordt er flink verduurzaamd. De begane vloeren worden geïsoleerd en ook de spouwmuurisolatie wordt verbeterd. Ook wordt het glas vervangen door HR++ glas. Naden en kieren worden dicht gemaakt, om tochten te voorkomen. Er wordt een nieuw ventilatiesysteem (WTW) aangebracht. Ook krijgt elke woning een aantal zonnepanelen, verzorgt door onze vaste samenwerkingspartner, Zelziuz. Goed voor het milieu én de portemonnee van de huurders.

Planning
De werkzaamheden zijn net gestart en als alles meezit, dan zijn deze eind 2024 afgerond. Ga voor meer informatie naar Renovatie Tilligterbeek e.o.

Op de foto, van links naar rechts: Koen Bunskoek (vestigingsdirecteur van Talen), Wiepke van Erp Taalman Kip (directeur-bestuurder SWZ) en Robert Meijerink (directeur Hegeman VNO)