Bewoners vergroenen de buurt tijdens tuindag


In Holtenbroek organiseerden de Gemeente Zwolle en SWZ afgelopen zaterdag een tuindag. Zowel kopers als huurders van de witte woningen in de Buxtehudestraat en omgeving konden meedoen. Zij kregen aarde, planten en materialen om zelf hun voortuin te vergroenen. Ook stond er een container om tuinafval af te voeren. De Stadshovenier, Straatboer en Travers waren aanwezig om te helpen.

Tekst gaat verder onder de video.


Renovatie
De binnen- en buitenkant van de witte woningen worden dit jaar gerenoveerd. Bewoners die hun voortuin willen opknappen, kunnen zich daarvoor aanmelden. De eerste 9 blokken zijn klaar. Bewoners van deze blokken konden meedoen aan de tuindag. Gemeente Zwolle en SWZ konden dit aan de bewoners aanbieden door een subsidie van de Provincie Overijssel.

Leefbaarheid
Een kwart van de bewoners heeft zich tot nu toe aangemeld voor de actie. Natascha Akkerman, sociaal beheerder bij SWZ: “We zijn heel blij dat er zoveel enthousiaste bewoners meedoen met dit project. De groene tuinen zorgen voor een mooie uitstraling in de wijk. Daarnaast geeft een groene tuin verkoeling in de zomer en helpt het bij het afvoeren van water. Ook draagt het bij aan de biodiversiteit in de wijk.”

Nog meer tuindagen
Als alle witte woningen gerenoveerd zijn, organiseren we nog een tuindag. Bewoners die nog niet meegedaan hebben en dit alsnog willen, kunnen zich nog daarvoor aanmelden.

Alles over de renovatie van de Buxtehudestraat e.o. vindt u op deze pagina.